Bogaty w kwasy tłuszczowe produkt zawierający błonnik bez dodatku cukru sprawdza się w przypadku osób aktywnych fizycznie, regularnie ćwiczących na siłowni. Naturalny skład, w którym znajdziemy między innymi mleko w proszku, miazgę ze świeżych orzechów laskowych oraz bogate w polifenole kakao, spowalniające procesy starzenia, mogą być stosowane w codziennej diecie, przy jednoczesnym ograniczeniu w niej cukrów prostych. Pomimo że krem o gładkiej konsystencji nie zawiera dodatku cukru, jego smak został odpowiednio wyważony i świetnie sprawdza się między innymi jako dodatek do deserów.
Występujące w składzie witaminy z grupy B, E, oraz składniki mineralne w postaci wapnia, potasu czy fosforu, bez żadnych dodatkowych polepszaczy smaku i GMO, to gwarancja naturalnego i zbilansowanego posiłku, który z ochotą będą jedni dzieci i dorośli. Zaletą orzechowo-laskowego kremu bez dodatku cukry jest również rezygnacją ze szkodliwego oleju palmowego, który wciąż możemy spotkać w wielu podobnych produktach czy wyrobach cukierniczych.
Krem kakaowo-orzechowy to efekt połączenia delikatnie prażonych orzechów laskowych, które pod wpływem wysokiej temperatury nabierają wyjątkowego smaku i aromatu, z subtelnie słodkim smakiem mleka w proszku i przełamującym jego charakter wyrazistym kakao. Całość zmiksowana z dodatkiem cukru na gładki, aksamitny krem zostaje zapakowana do słoiczka, który następnie gości na stołach poddanych Jego Królewskiej Wysokości.
Wysokiej jakości składniki przechodzące przez prosty proces produkcji zachowują swoje wartości odżywcze i oryginalny smak. Krótki skład gwarantuje natomiast brak chemicznych dodatków, które nie są mile widziane na dworze Rodziny Królewskiej kremów do smarowania.
Jeśli masz jakieś pytania dotyczące produktu napisz do nas