Ilość
Polewa na tort pozwala uzyskać atrakcyjny efekt spływającej kropli.
Butelka wyposażona jest wygodny dozownik ułatwiający precyzyjne aplikowanie polewy.
Dzięki zawartości czekolady drip wyróżnia się przyjemnym, czekoladowym smakiem.
Po zastygnięciu na cieście polewa nie łamie się podczas krojenia.
Przed użyciem należy ogrzać buteleczkę w kąpieli wodnej o temperaturze nie wyższej niż 40ºC. Po podgrzaniu należy dobrze wstrząsnąć butelką, a potem usunąć foliowe zabezpieczenie!
Przed zaaplikowaniem dripu na tort warto sprawdzić jego konsystencję. Regulujemy ją temperaturą podgrzania. W zależności od temperatury polewa będzie miała różność gęstość i czas zastygania kropli. Należy pamiętać, że na efekt końcowy wpływa również temperatura dekorowanej powierzchni.
Nie ma konieczności zużycia całej zawartości na raz, pozostałą niewykorzystaną polewę można wielokrotnie rozpuszczać. Zawiera tylko naturalne substancje barwiące.
Skład: biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa E322, aromat waniliowy), cukier, masło kakaowe, woda, syrop glukozowy, barwniki: Tlenek żelaza E172, krzemian glinowo-potasowy E555; substancja zagęszczająca: skrobia kukurydziana, modyfikowana E1422, substancja konserwująca: sorbinian potasu E202.
Przechowywanie: w suchym i chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.
Jeśli masz jakieś pytania dotyczące produktu napisz do nas